Background image

Bus finalist Spirits Sustainability Awards 2024 in Londen

Blog

Bus finalist Spirits Sustainability Awards 2024 in Londen

De finalisten voor The Spirits Sustainability Awards 2024 zijn geselecteerd na een recordaantal inzendingen. De winnaars van The SB Awards 2024 worden bekendgemaakt tijdens een black-tie evenement in november. Dit jaar vindt het evenement plaats in het Underglobe Theatre in Londen op 14 november, en de awardshow is vernieuwd, met nieuwe categorieën en een black-tie gala gepresenteerd door Claudia Winkleman, bekend van Strictly Come Dancing en The Traitors.

De editie van dit jaar markeert een bijzonder moment voor de awards, die in 2019 zijn opgericht. Er zijn meer dan 215 inzendingen ontvangen, verdeeld over de volgende categorieën: Retail en Marketing; Duurzaamheid en Innovatie; Cultuur en Toerisme; Producten; en Mensen.

De finalisten voor The Spirits Sustainability Awards 2024 zijn:

- Bus Whisky
- Two Drifters
- Bruichladdich
- Belvedere Vodka
- Brother’s Bond Bourbon

Binnen deze gebieden zijn er voor de editie van 2024 een aantal nieuwe categorieën toegevoegd, waaronder Bar van het Jaar, Bartender van het Jaar en Merk van het Jaar. De awards zijn in het leven geroepen om uitmuntendheid in de industrie te vieren en belonen, van retailers en distributeurs tot marketeers, merken, distilleerders en blenders. Om de inzendingen van dit jaar terug te brengen tot een shortlist van finalisten, zat Melita Kiely, hoofdredacteur van The Spirits Business, in augustus verschillende jury's voor, waarbij elke categorie werd beoordeeld door onafhankelijke experts om eerlijke en onbevooroordeelde beoordelingen van alle deelnemers te waarborgen.

De jury bestond uit: Pooja Sharma-Jones (Mocktail Beverages Inc); Nicky Burston (The Drinks Trust); Kate Malczewski (bekroond freelance schrijver over dranken); Will Meredith (mede-oprichter van consultancybureau Daisy Age Drinks); Guy Hodcroft (Bordeaux Index); Tom Brady (Oxford Wine Company); Nick Larsson-Bell (inkoper van sterke dranken en bier bij Harvey Nichols, voorheen retail general manager bij Amathus Drinks); Dawn Davies (The Whisky Exchange); Billy Abbott (ambassadeur bij The Whisky Exchange); David T Smith (schrijver over sterke dranken, consultant en mede-oprichter van de Craft Spirits Expo); Rob Hollands (CEO van Proofworks); Michael Vachon (mede-oprichter van Maverick Drinks); Siobhan Payne (mede-oprichter van London Cocktail Week en The Pinnacle Guide).

Kiely zei: “Elke jury was onder de indruk van het niveau van de inzendingen voor de awards van dit jaar. De zorg en aandacht voor detail die merken, marketeers, leveranciers en barprofessionals in hun werk blijven stoppen, is ongelooflijk om te zien. Het herinnert ons eraan waarom de sterke drankenindustrie wereldwijd zo succesvol is – en waarom deze nog steeds zowel professionals als consumenten blijft boeien.

“Ik ben verheugd dat we nu de genomineerde inzendingen voor elke categorie kunnen delen. Elke finalist heeft uitmuntendheid getoond in hun respectievelijke categorieën, en ik feliciteer hen allemaal met hun prestaties. Ik kijk ernaar uit om ieders successen te vieren tijdens ons award-evenement in november."

De winnaars worden die avond bekendgemaakt door Winkleman, die ook de winnaar van de Lifetime Achievement Award van dit jaar zal aankondigen.

Ook leuk om te lezen

Bus wint goud voor duurzaamheid

Hongkong - Bus Wisky is tijdens de Global Green Awards in Hongkong beloond met een gouden duurzaamheidsmedaille. Eind 2019 werd Bus succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar tijd groeide de Brabantse whisky start-up ui...
Lees verder

Primeur: De allereerste bus whisky special

Primeur: de allereerste BUS Whisky special! De release van de allereerste special van BUS Whisky komt eraan; deze unieke BUS Single Malt, Single Estate en Single Cask whisky is na meer dan drie jaar lagering in Bourbon vaten gefinished in Spaanse O...
Lees verder

Eatly.nl: Bus Whisky is een van de acht tofste plekken in Nederland

Tijdens de eerste horecasluiting doken ze al op: de arrangementen van een hotelovernachting en een goed diner. Eatly. nl maakte een selectie gemaakt van acht hotels door heel Nederland waar je een tof culinair hotelarrangement kan boeken.   Nu we me...
Lees verder